Schouderklachten en fysiotherapie
Schouderklachten en fysiotherapie
Bij schouderklachten komt pijn in de bovenarm veel voor. Bij activiteiten als reiken, boven de macht heffen en liggen kunnen problemen geven. 31% van de Nederlanders heeft jaarlijks wel eens last van schouderklachten, bijna een-derde dus. Het schoudergewricht is het meest beweeglijke gewricht in ons lichaam, je kan er alle kanten mee op! Daarnaast is de schouder erg afhankelijk van de beweeglijkheid van de rug/ en nekwervelkolom. Hierdoor komen schouder klachten vaak voor met nekklachten en/of rugklachten.
Ontstaan en diagnose
Schouderklachten ontstaan vaak geleidelijk maar kunnen ook ontstaan tijdens een verkeerde (herhaaldelijke) beweging of val. Naast pijn in het bovenarm kan het ook zijn dat je klachten voelt rondom je schouderblad of nek. De complexiteit van bewegen waartoe de schouder in staat is maakt dat het herstel ook vaak wat langer duurt, er wordt dan soms gesproken over chronische schouderklachten. Goede diagnose in herstel belemmerende factoren is essentieel verbetering te brengen in pijn vermindering en de algeheel dagelijkse activiteiten weer mogelijk te maken.
Slijmbeursontsteking, peesontsteking, frozen shoulder
Een schouderklacht is erg veel gevallen erg onschuldig, maar erg vervelend en beperkend. Een slijmbeursontsteking, peesontsteking of frozen shoulder zijn vaak gehoorde termen wanneer er over schouderklachten gesproken wordt. De stabiliteit van de schouder hangt vooral af van de ´cuff spieren´ dit zijn de spieren de de schouder kop stabiel laten bewegen in de schouder kom.
Wat kan manuele therapie Loverbos voor u doen?
Allereerst krijgen we helder van welke structuren in de schouder de pijn veroorzaken. Vanuit daar begint het lichamelijke onderzoek waarin we kijken of de schouder het primaire probleem is, of er vanuit er factoren vanuit bijvoorbeeld de wervelkolom een rol spelen. Vanuit hier maken we samen een behandelplan, vaak met adviezen of praktische oefeningen voor thuis. Zo werken we samen aan effectief en duurzaam herstel