Nekpijn en fysiotherapie

Nekpijn komt vaak voor

Nekpijn is op rugpijn na de meest voorkomende klacht van het bewegingsapparaat. Volgens studies is aangetoond dat bijna 70% van alle personen een keer te maken krijgt met nekklachten.

Ontstaan van nekpijn

Bij ongeveer 98% van de nekklachten is de oorzaak niet duidelijk. Het gaat hierbij om aspecifieke nekklachten. Bij een heel klein percentage nekklachten is de oorzaak specifiek, de nekpijn is hierbij het gevolg van een duidelijk definieerbaar ziektebeeld. Voorbeelden zijn een hernia, een kanaalstenose, een fractuur, dislocatie, een ontsteking, systemische ziekte en tumoren (kanker).
Nekpijn komt vaker voor met uitstraling in de arm, in de meeste gevallen is dit onschuldig. Hoe dit komt lees je hier: “uitstralingspijn in de arm”. Ook hoofdpijn kan samengaan met nekklachten.

Directe toegankelijkheid, Screening fysiotherapie

Als manueel therapeut zijn we geschoold in het herkennen van (ernstige) ziektebeelden, waarvoor u eerst bij de huisarts of medisch specialist moet zijn. Tijdens het eerste consult starten we met een gedegen screening waarin we dit helder krijgen. Gelukkig komt het zelden voor, maar we zijn uiterst alert en verwijzen u zo’n geval door.

Effectieve behandeling nekklachten

Aspecifieke nekklachten en sommige specifieke nekklachten zijn erg goed te behandelen. Hierbij kunt u last hebben van een stijve nek, verkrampte spieren of kunt uw hoofd niet goed bewegen. Een stijve nek of nekpijn ontstaat doordat de spieren in het nek- en schoudergebied te gespannen zijn of de gewrichten minder soepel bewegen.

Wat kan manuele therapie Loverbos voor u doen?

Manuele therapie is uiterst effectief voor behandeling van nekpijn/nekklachten. Vaak zijn de resultaten al tijdens de behandeling merkbaar. Door mobilisaties of manipulaties is er al snel meer bewegingsvrijheid. Daarnaast geven we u de juiste adviezen en eventueel een thuisoefening mee, zo zorgen we er samen voor dat u er niet snel weer klachten aan ondervindt.