Hoofdpijn en fysiotherapie!

 

Fysiotherapie voor hoofdpijn!

Voor steeds meer mensen die last hebben van hoofdpijn is de eerste stap naar de fysiotherapeut. Waar medicatie vaak alleen de symptomen bestrijdt, pakt fysiotherapie/ manuele therapie de eventuele oorzaken in de nek of het aangezicht aan.

 

Hoofdpijn en nekklachten

Onderzoeken wijzen uit dat tot zelfs 96% van de mensen eens in het leven te maken krijgt met hoofdpijn (Sjaastad, 2008). Hoofdpijn komt in ruim de helft van de gevallen in combinatie met nekklachten voor.

 

Vormen van hoofdpijn

De meest voorkomende hoofdpijn ‘Tension type headache’ in de volksmond spierspanningshoofdpijn genoemd. Ongeveer 88% van de vrouwen en 69% van de mannen krijgt minstens ééns in het leven te maken met spierspanningshoofdpijn. Daarnaast komt migraine, medicatie afhankelijke hoofdpijn en ‘cervicogene hoofdpijn’ vaak voor. Veel van deze vormen van hoofdpijn hebben een oorzaak in de nek, bijvoorbeeld vanuit de spieren en gewrichten. In praktijk zien we ook vaak combinatievormen van hoofdpijn.

 

Hoofdpijn onschuldig? Screening belangrijk!

Een screening of de hoofdpijn een onschuldige aard heeft is erg van belang.
Als manueel therapeut zijn we geschoold in het herkennen van (ernstige) ziektebeelden, waarvoor u eerst bij de huisarts of medisch specialist moet zijn. Tijdens het eerste consult starten we met een gedegen screening waarin we dit helder krijgen. Gelukkig komt het zelden voor, maar we zijn uiterst alert en verwijzen u zo’n geval door. U kunt dus zonder verwijzing van de huisarts bij ons terecht.

 

Wat kan manuele therapie Loverbos voor u doen?

Allereerst krijgen we helder welk soort hoofdpijn u heeft. Vanuit daar begint het lichamelijke onderzoek waarin we kijken of er een bron van hoofdpijn te vinden is in de nek of het aangezicht. Vanuit hier maken we samen een behandelplan, waarin we in de meeste gevallen al na enkele keren effect merken! U kunt hier beneden een afspraak maken.

 

 

Informatieve presentatie waarmee we insteken op preventie. Praktisch informatie van diagnose tot oefeningen voor thuis