Heupklachten en fysiotherapie

Stijve heup, bilpijn, pijn in de lies.

Heupklachten bevinden zich vaak aan de zijkant, in de bil en/of liesregio. Heupklachten komen op iedere leeftijd voor. Vaak ontstaan deze door (overmatig) sporten, overbelasting of slijtage. Soms komen klachten in de heupregio voort uit aandoeningen elders in het lichaam, zoals de rug, het bekken of de knie. Om de pijn in de heup te verhelpen, is het daarom belangrijk om eerst de bron van de pijn in de heup te ontdekken.

Soorten heupklachten

Er zijn veel verschillende soorten aandoeningen die heupklachten veroorzaken. Sommigen daarvan zijn aangeboren en anderen zijn het gevolg van overbelasting. Een greep uit de collectie heupklachten is:

  • Artrose in de heup (slijtage)
  • Slijmbeursontsteking in de heup
  • Heupdysplasie
  • Heupfractuur
  • Femoral Acetabular impringement (FAI)

Slijmbeursontsteking heup, artrose heup

Aan de zijkant van uw heup zit een slijmbeurs, dit om de banden en spieren daar soepel te laten glijden over het heup bot. De slijmbeurs kan door veelvuldige frictie of veranderde belasting ontstoken raken. Lopen en op de zij liggen zijn dan vaak lastige activiteiten. Heup artrose ofwel slijtage van de heup komt veel voor, zélfs bij mensen die geen last hebben. Dit geeft aan dat de ‘gebruiksschade’ in het gewricht een normaal verschijnsel is. Last ervaren van heup artrose, een slijmbeursontsteking hoeft niet altijd. We zien vaak flinke klachtenvermindering door verbetering in mobiliteit, kracht en stabiliteit.

Wat kan manuele therapie Loverbos voor u doen?

Heb ik heup artrose/slijtage? Heb ik last van een slijmbeursontsteking? Dit zijn vragen die u mogelijk bezig houden. Helaas bestaat er nog geen röntgenbril. Wel kunnen we vanuit het vragengesprek en lichamelijk onderzoek met een heel hoge aannemelijkheid hier antwoord op geven. Zelden is het zo dat alléén de heup de klachten veroorzaken, het lichaam werkt als één bewegingsketen waar veel winst te behalen valt voor uw heupklacht vermindering. Samen zorgen we ervoor dat u zo snel als mogelijk weer een fijne wandeling kunt maken.